Bračna terapija i savjetovanje za parove online ili uživo u RIjeci

U svakom partnerstvu postoje različiti izazovi koji mogu znatno dovesti do problema međusobnog razumijevanja i povjerenja. Ubrzani način života, svakodnevica, ljubomora, gubitak strasti ili nove faze života mogu negativno utjecati na brak ili vezu. Nažalost mnogi parovi koriste bračno savjetovanje tek kada prijeti razvod ili prekid. Teško je priznati da unutar partnerstva postoje problemi koji se mogu riješiti samo uz podršku profesionalnog psihoterapeuta.

No, jeste li znali da vam bračna terapija može pomoći i prije nego što se odnos naruši? Dobra i kvalitetna komunikacija je čvrst temelj svake veze i ona se može naučiti. Ako želite produbiti vaš odnos, naučiti kako još bolje verbalizirati svoje želje i potrebe te tako osigurati dugoročnost veze, psihoterapiju za parove možete koristiti i preventivno.

S kojima se problemima braku i vezi susrećemo te kada nam bračna terapija može pri tome pomoći:

 • nedostatak komunikacije, povjerenja i razumijevanja
 • prevara/preljub u braku i neiskrenost
 • odsutnost fizičke ili emocionalne bliskosti, seksualno nezadovoljstvo ili neprakticiranje odnosa
 • učestale svađe, kritiziranje i guranja problema pod tepih
 • neostvarene želje (primjerice želja za potomstvom, napredovanje u poslu…)
 • problemi i neusklađenost u načinu odgoja
 • ali i kao preventivna metoda kako mali problemi ne bi postali veliki

Postoje i mnogi drugi razlozi koji mogu biti temelj za stručno savjetovanje. Bračna terapija je potrebna kada osjetite da imate problema u braku koje ne možete sami riješiti, ali i onda kada želite produbiti i učvrstiti svoju vezu. Ako želite provjeriti može li terapija za parove pomoći i u vašoj osobnoj situaciji, dogovorite svoj dolazak na partnersku psihoterapiju.

Gordana Galetic

O psihoterapeutkinji za bračno savjetovanje

Ja sam Gordana Galetić, certificirana psihoterapeutkinja (ECP – europska diploma multimodal 2013.g.) i certificirani terapeut Imago terapije odnosa – oblika partnerske psihoterapije i ujedno metode koja omogućava (još) kvalitetnije privatne i poslovne odnose.

Majka sam i supruga. Iz osobnog iskustva mogu svjedočiti da mi je Imago terapija odnosa uveliko pomogla pri učvršćivanju bliskosti i stvaranju kvalitetnijeg odnosa sa suprugom.

U radu s parovima najčešće primjenjujem svjetski priznatu metodu Imago terapija odnosa, kao i druge metode i stručne tehnike, ovisno o vašim potrebama i osobitosti vaše priče.

S velikom profesionalnom ljubavi i predanošću radim s:

 • parovima (vjenčanim i nevjenčanim) i
 • onima koji žele (još) kvalitetniju komunikaciju i divan osjećaj ispunjenosti koji je dio bliskog, podržavajućeg, razigranog, uzbudljivog i otvorenog odnosa.

Također, u sklopu imago terapije stručno vođeni proces unapređenja komunikacije i odnosa provodim i sa:

 • roditeljima i odraslom djecom kako biste izgradili odnos kakav priželjkujete,
 • prijateljima koji se nalaze u konfliktu ili osjećate želju za kvalitetnijim odnosom
 • ustanovama i tvrtkama u kojima komunikacija među zaposlenicima nije dobra ili želite (još) bolju radnu atmosferu, ili Vam je cilj povećati zadovoljstvo i posljedično produktivnost zaposlenika
 • suradnicima i/ili poslovnim partnerima koji žele unaprijediti poslovne odnose ili ugodniju međusobnu suradnju.
FAQ

Često postavljena pitanja i odgovori

Kada postoje problemi u vezi ili braku, a partneri ne uspijevaju sami riješiti određene poteškoće, pomoć treće osobe može spasiti brak ili vezu. Upravo bračni psihoterapeut preuzima ulogu objektivnog savjetnika koji pokušava zajedno s parom utvrditi ima li smisla nastaviti vezu ili ne te na koji način to učiniti.

Da, tijekom terapije kod mene možete naučiti kako učvrstiti vaš odnos. U radu s parovima koristim imago terapiju odnosa. Iako se u Hrvatskoj još uvijek vrlo malo zna o navedenoj metodi terapije, u svijetu je već odavno priznata i pokazuje sjajne rezultate.

Imago terapija odnosa se temelji na pretpostavci da iskustva koja smo imali s roditeljima u djetinjstvu imaju značajan utjecaj na naše kasnije međuljudske odnose. Provodi se kao kombinacija različitih psihoterapeutskih metoda poput Gestalt psihoterapije, transakcijske analize i kognitivno – bihevioralne psihoterapije.

Alternative bračnoj psihoterapiji su razne radionice i korisne edukacije koje također možete pronaći u našoj ponudi.

Savjetovanje za parove traje 70-85 minuta ili 45-50 minuta. Dinamika psihoterapije ovisi o tome koliko su partneri spremni surađivati te težini problema zbog kojeg su zatražili stručnu pomoć.

Terapija parova se obično odvija kroz seriju seansi u kojima sudjeluju oba partnera. Svaka terapija za parove počinje postavljanjem ciljeva te definicije očekivanja same terapije. Jako je važno je da oba partnera pokažu volju za rad u svom odnosu. Tijekom psihoterapije prolazimo kroz ključne probleme iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali se dotičemo i lijepih i pozitivnih stvari veze ili braka.

Termin možete zakazati rezervacijom datuma i vremena koje vama najbolje odgovara. Prisutnost oba partnera na prvim konzultacijama je obvezan kako bi zajedno mogli definirati probleme i ciljeve te smjer prema kojem taj odnos vodi.

Aktualne cijene partnerske psihoterapije možete saznati OVDJE.